Dana 15.02.2013.god. direktor Mann Hummel-a gosp. Ramović Smail i gđa. Krivdić Arijana su posjetili Mješovitu srednju školu Tešanj.
Gosp. direktor Muharem Saračević je upoznao prisutne sa potrebama Mješovite srednje škole Tešanj.
Pored odlične tehničke opremljenosti naše škole, neka sredstva, konkretno nedostaje oprema za hidrauliku, i u vezi s tim smatramo da bi posjeta naših učenika navedenoj firmi uveliko pomogla u stvaranju konkretne slike kod učenika o primjeni hidraulike u proizvodnji i automatizaciji sistema.
Gosp. direktor Ramović Smail je obavijestio predstavnike naše škole da je trenutno povećan kapacitet proizvodnje u Mann Hummel-u i dao obećanje da će to biti izvodivo početkom maja, kada kapacitet proizvodnje bude u manjem obimu, te da zajednički stavimo fokus na određene dijelove proizvodnog procesa koji bi učenicima bilo od koristi.

Nakon održanog sastanka, gosti su posjetili kabinete mehatronike, CAD/CAM, i multimedijalni kabinet sa gđom. Milkom Arifović, pomoćnikom direktora za praktičnu nastavu i profesorom Zeničanin Mujom. Gosti iz Mann Hummel-a nisu krili oduševljenje tehničkom opremljenosti naše škole.

Moramo naglasiti kako je ovo još jedan pokazatelj otvorenosti firme Mann Hummel Tešanj prema učenicima Mješovite srednje škole Tešanj, i naravno pokazatelj naše snage i spremnosti za saradnju sa lokalnom zajednicom, s ciljem obogaćivanja znanja naših učenika.
Ovom prilikom zahvaljujemo se menadžmentu Mann Hummel-a, što će po ko zna koji put biti otvoren domaćin- nama i našim učenicima.