Veliki ples srednjoškolaca iz Škotske, Španije, Poljske i BiH !

cc23

Više od 250 srednjoškolaca iz Škotske, Španije, Poljske i Bosne i Hercegovine  su ispred BBI Centra u Sarajevu plesali zajedno koreografiju, koju je za “Veliki ples” kreirao Škotski nacionalni balet.

Mješovitu srednju školu Tešanj su predstavili učenici IV- d  razreda pod vođstvom  profesorice Aide Halilović

P1010227

Riječ je o centralnoj manifestaciji projekta Connecting Classrooms, koji je povezao mlade ljude i nastavnike iz trideset škola iz Europske unije sa školama u BiH.

Prisutnima su se obratili Edward Ferguson , veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini, te Ivo Komšić gradonačelnik Sarajeva.

Nakon plesa , održana je projekcija kratkih filmova učenika ,koji su prikazali rezultate rada i istraživanja u sklopu projekta, te izložba učeničkih radova grafika i kulturnih štandova.

Connecting Classrooms projekt financira Europska unija, a implementira British Council u saradnji s lokalnim i međunarodnim partnerima.

Projekt je povezao mlade ljude i nastavnike iz trideset škola iz Europske unije sa školama u BiH kroz međunarodnu suradnju na aktivnostima fokusiranim na teme mira, pomirenja, obnove i spremnosti da se zajedno suočavamo s budućim izazovima

23. septembra 2014.godine