U školskom amfiteatru 24. decembra upriličena je svečana manifestacija povodom dodjele certifikata kandidatima koji su uspješno završili 13. ciklus edukacije za CNC operatera. Ovaj projekat idealan je primjer uspješne saradnje Mješovite srednje škole  Agencije za razvoj općine Tešanj i lokalne privrede. Naša škola nastoji ići u korak s vremenom i odgovoriti zahtjevima tržišta rada i novodolazećih tehnologija. Direktor se na početku manifestacije obratio prisutnima i rekao nešto više o ciljevima i potrebama projekta. O projektu i njegovom značaju govorili su i savjetnik općinskog načelnika, gosp. Ismar Alagić, predstavnik Agencije za razvoj općine Tešanj- TRA gosp. Muhamed Džihić, sekretar Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZE – DO kantona i predstavnik USAID-a.

U najsvečanijem trenutku manifestacije direktor Muharem Saračević uručio je certifikate kandidatima, a potom se prisutnima obratio predstavnik Kompanije „FAD – Prevent“ d.o.o Jelah. Pomenuta Kompanija imala je važnu ulogu u projektu jer je izrazila potrebu za zapošljavanje novog kadra i prekvalifikacijom postojećeg, time je našim certificiranim kandidatima omogućila radna mjesta i sigurnu egzistenciju.

Projekat su podržali:  USAID/SIDA/FIRMA konzorcij, Federalni zavod za zapošljavanje, GIZ – Sarajevo, Općina Tešanj.

Projektom je bilo obuhvaćeno 50 kandidata  ( od čega 40 na evidenciji biroa za zapošljavanje ).

Prisutnim gostima  učenici dramske sekcije naše škole predstavili su važnost projekta kroz igrokaz zabavnog karaktera, na njima  svojstven način, a učenica Merima Ogrić počastila ih je prelijepom pjesmom.

Po završetku manifestacije gosti su obišli multimedijalni kabinet, a potom je druženje nastavljeno u ugodnoj atmosferi restorana „Ukus“.

„JEDINO ČOVJEKA KOJI JE NAUČIO UČITI,

MOŽEMO SMATRATI OBRAZOVANIM“