Svečana dodjela diploma našim maturantima upriličena je 22.06.2022. godine u Sportsko – rekreacionom centru Tešanj. Tokom svečanosti 256 maturanata dobilo je diplome , a obrazovali su se u 12 različitih zanimanja . Sala je bila prepuna lijepih i radosnih lica , talentovanih i sposobnih mladih ljudi, budućih programera, dobrih zanatlija, poduzetnika, sportista. Svima nama koji smo učestvovali u njihovom odgoju i obrazovanju, roditeljima, rodbini, profesorima, prijateljima , ponos je ispunjavao dušu . Bilo je lijepo, svečano i emotivno.

Nakon himne Gaudeamus i himne Bosne i Hercegovine svečanost je otvorila profesorica Nadina Bešlagić koja je bila moderator programa. Direktorica Jasminka Mujkanović u svom prigodnom govoru poželjela je našim maturantima lijepu i sretnu budućnost i zahvalila se roditeljima na povjerenju pri odabiru Mješovite srednje škole kao obrazovne institucije za njihovu djecu, kao i podršci koju su pružali proteklih godina. U uvodnom dijelu programa obratili su se i pomoćnica načelnika Općine Tešanj, gospođa Almina Alagić i direktor uspješne tešanjske firme Pobjeda , gospodin Elvedin Ćosatović . Zahvaljujemo im se na podršci, lijepim riječima i željama koje su uputili maturantima , roditeljima i profesorima. Danial Rošić , učenik generacije, se emotivnim riječima obratio prisutnima u ime svih maturanata ove posebane generacije.

Zatim je uslijedio i najsvečaniji trenutak manifestacije, dodjela diploma našim maturantima , diplome su dodjeljivali razrednici, najvažnije osobe tokom njihovog obrazovanja. Direktorica Jasminka Mujkanović prvo je uručila posebne diplome učenicima koji su tokom obrazovanja svake školske godine imali odličan ( 5,0) uspjeh i primjerno vladanje. A naši posebni i vrijedni učenici su: Danial Rošić, Armin Agić, Dženan Sejdić, Azra Bobarić i Amina Đuhera.

Harun Ćostović, kao i mnogo puta do sada , lijepom pjesmom je upotpunio ove svečane trenutke. Uslijedilo je druženje maturanata i roditelja sa direktoricom i razrednicima.

Dragi maturanti, sjetite se nas, dođite nam u posjetu i pišite nam o svojim uspjesima i pobjedama kojima ćemo se radovati zajedno s vama. Sretno dragi naši !