Svečana dodjela diploma našim maturantima upriličena je 16.06.2023. godine u Sportsko – rekreativnom centru Tešanj. Tokom svečanosti 252 maturanta dobila su diplome , a obrazovali su se u 12 različitih zanimanja . Sala je bila prepuna lijepih i radosnih lica , talentovanih i sposobnih mladih ljudi, budućih programera, dobrih zanatlija, poduzetnika, sportista. Svima nama koji smo učestvovali u njihovom odgoju i obrazovanju, roditeljima, rodbini, profesorima, prijateljima , ponos je ispunjavao dušu . Bilo je lijepo, svečano i emotivno.
Nakon himne Gaudeamus i himne Bosne i Hercegovine uslijedio je svečani program. Direktorica Jasminka Mujkanović u svom prigodnom govoru poželjela je našim maturantima lijepu i sretnu budućnost i zahvalila se roditeljima na povjerenju pri odabiru Mješovite srednje škole kao obrazovne institucije za njihovu djecu, kao i podršci koju su pružali proteklih godina. U uvodnom dijelu programa obratio se i načelnik Općine Tešanj Suad Huskić , ovom prilikom zahvaljujemo se načelniku na podršci, lijepim željama i riječima koje je uputio našim učenicima, njihovim roditeljima i profesorima. Također, zahvaljujemo se načelniku i Općini Tešanj što prepoznaju važnost obrazovanja mladih i da su upravo oni najveće bogatstvo i budućnost Tešnja. Belma Ahmić, učenica generacije, se emotivnim riječima obratila prisutnima u ime svih maturanata ove posebane generacije.
Zatim je uslijedio i najsvečaniji trenutak manifestacije, dodjela diploma našim maturantima , diplome su dodjeljivali razrednici, najvažnije osobe tokom njihovog obrazovanja. Predsjednik Školskog odbora Muhamed Brka uručio je posebne diplome učenicima koji su tokom obrazovanja svake školske godine imali odličan ( 5,0) uspjeh i primjerno vladanje.
Naša učenica Samira Bejtić lijepom pjesmom je upotpunila ove svečane trenutke.
Svečanost su organizovale naše vrijedne profesorice bosanskog jezika i književnosti Aida Kršić, koja je bila moderator programa, i Irma Saračević, profesori Idham Kruško, Elmedin Hadžiavdić i Imer Braćkan.

Dragi maturanti, sjetite se nas, dođite nam u posjetu i pišite o svojim uspjesima i pobjedama kojima ćemo se radovati zajedno s vama. Sretno dragi naši ❤️❤️❤️!