Sinoć je (2. juna) u prepunoj Velikoj sali CKO premijerno odigrana čarobna predstava “Princeza na zrnu graška ” u režiji Harisa Agića. Predstava je odigrana povodom obilježavanja sedamdeset godina postojanja Tešanjskog amaterskog pozorišta .

Predstava je izazvala oduševljenje kod publike donoseći na scenu najpoznatiju priču o odrastanju, iskušenjima i ljubavi, ali na jedan sasvim novi i moderan način. Uživali smo gledajući mlade glumačke talente i impresivnu scenografiju koja je izazvala pažnju i kod najmlađe publike.

HARUN HASIČIĆ U ULOZI NORMANA 🤵‍♂️

Najveću pažnju i oduševljenje kod publike izazvao je sluga Norman, čiji je lik na fantastičan način odigrao naš Harun Hasičić iz IV – d .
Publika je, posebno ona najmlađa, s nestrpljenjem iščekivala svaki Normanov izlazak na scenu, nagrađivali su ga aplauzima i ovacijama. Ponosni smo na našeg Haruna , jer je svojim šarmom, spontanošću, smislom za humor i talentom osvojio srca publike ❤.

A naša srca Harun je osvojio mnogo ranije dok nas je uvijek iznova oduševljavao na školskim priredbama kao član Dramske sekcije.
Koliko je Harun svestrana mlada ličnost govori i činjenica da je ušao i u izbor za učenika generacije, jer je tokom četverogodišnjeg školovanja u zanimanju Elektrotehničar računarstva imao odličan uspjeh i isticao se u mnogim vannastavnim aktivnostima iz matematike, fizike i stručnih predmeta.
Harun će svoje školovanje nastaviti u struci, želimo mu mnogo uspjeha i sreće, sigurni smo da će biti uspješan , mada i akademija scenskih umjetnosti bila bi idealan izbor za njega😉 🎭🎭🎭.
Nedostajat će nam na školskim priredbama ,to je sigurno, kao i njegova fantastična ekipa iz IV – d, koja je sinoć došla da ga podrži . Uvijek se iznova obradujemo kada vidimo ta draga i nasmijana lica naših učenika iz IV – d kako podržavaju prave vrijednosti.
Iskrene čestitke upućujemo i Harunovim roditeljima 🥰🥰!