U nedjelju 5.11.2017. predstavnici država odnosno škola iz Srbije (Valjevo) TEHNIČKA ŠKOLA, Bosne i Hercegovine (Tešanj) JU MJEŠOVITA SREDNJA ŠKOLA, Slovenije (Velenje) ŠKOLSKI CENTAR VELENJE, Rumunjske (Constanta) COLEGIUL TEHNIC „TOMIS“, Turske (Istanbul) INONU MTAL, Crne Gore (Nikšić) JU SREDNJA STRUČNA ŠKOLA i kao domaćini iz Hrvatske (Labin) SREDNJA ŠKOLA MATE BLAŽINE okupili su se u Hotel & Casa Valamar Sanfior u Rapcu, a povod radnog sastanka bila je priprema natjecanja Balkan Junior 2018. koje će se održati u Labinu od 10. do 13. maja.
Direktor Srednje škole Mate Blažine Čedomir Ružić nakon dobrodošlice sudionicima sastanka prezentirao je Školu te njene međunarodne aktivnosti. Nakon toga delegacija se uputila u prostorije Grada Labina, gdje im se u maloj vijećnici prigodnim govorom obratila zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada, koja je iskazala zadovoljstvo dosadašnjim organiziranim susretima te potporu i podršku Grada Labina u organizaciji domaćinstva projekta Balkan Junior u Labinu 2018. godine. Na kraju predstavnici Balkan Juniora zahvalili su se na gostoprimstvu, razmijenili su prigodne poklone sa predstavnicima Grada i Škole te otišli sa pozitivnim dojmovima cjelokupnog radnog sastanka, a raduju se ponovnom susretu u Labinu.
Našu školu su predstavljali mentori Mujo Zeničanin,Jasminka Mujkanović i Sakib Ahmić sa direktorom Škole Muharemom Saračević.