21. marta ( utorak) u našoj školi je bio Dan izleta, organizovane su jednodnevne ekskurzije u Srebrenicu i Sarajevo.

Učenici drugog razreda, svih dvanaest odjeljenja, u pratnji direktorice Jasminke Mujkanović i razrednika posjetili su Memorijalni centar “Potočari ” u Srebrenici . Učenici su prisustvovali historijskom času, obišli su mezarja, odali počast žrtvama , bili su u Spomen- sobi, Muzeju kao i u Multimedijalnoj sobi/ Dokumentacionog centra SENSE, gdje su pogledali dokumentarni film o genocidu u Srebrenici.

Sve što su čuli, vidjeli i doživjeli izazvalo je veliku pažnju i zanimanje kod naših učenika. Iako su rođeni mnogo poslije, svijest o genocidu koji je u Srebrenici izvršen nad Bošnjacima itekako je razvijena. Tuga i suze u očima sve su nam rekle.
U našoj školi nastojimo da svaka generacija učenika posjeti Srebrenicu , jer pamtiti moramo, učiti o istini, prenositi je i nikada ne zaboraviti. Vidjeti 8371 ime i prezime žrtava, a taj broj nije konačan, vidjeti bijele nišane, nedovršene ljudske priče , čuti tišinu kako progovara snažnije od bilo kojih riječi na ovome svijetu, to je dužnost i obaveza svih nas.