Dana 5.2. 2018. godine u sali hotela “Villa” Tešanj održana je prezentacija projekta pod nazivom                “Tehničko i stručno obrazovanje u općini Tešanj –  od dobre do bolje prakse” koji se implementira u okviru Programa Prilika Plus, a podržan je od strane Vlade Švicarske.  Realizaciju projekta vrši JU Mješovita srednja škola,Tešanj.

Na samom početku Projektni Asistent Damir Kadribašić,prof. je pozdravio sve prisutne goste, zahvalio se na dolasku i prezentovao sam tok prezentacije projekta. Potom je pozvao voditelja projekta Muharema Saračevića, prof. koji je prisutne upoznao o samom projektu. Naveo je koji su glavni akteri projekta : JU MSŠ Tešanj, Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona, Općina Tešanj, APOSO, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona, Pedagoški zavod, Udruženje privrednika ” Biznis centar Tešanj – Jelah”, preduzeća iz metalskog i ugostiteljskog sektora. Rečeno je da je vrijednost cjelokupnog projekta 223.635,00 KM  od toga 111.735,00 KM se odnosi na nabavku didaktičke CNC mašine sa pratećom opremom te nabavku profesionalne opreme za kabinet kuharstva i usluživanja. Cjelokupna nabavka opreme za navedene kabinete bit će finansirana od strane Vlade Švicarske.

Takođe  prisutnima se obratila koordinator projekta Prilika Plus Snježana Đurišić. Dala svoj osvrt na projekat i to zašto je baš Tešanj odabran kao nosioc projekta.

Od gostiju još su se obraćali Melisa Džampo ( Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona) , ispred Općine Tešanj gđa. Azra Muslija, UP “Biznis centar Tešanj-Jelah” gosp. Osmo Saračević i ugostiteljstva gosp. Namko Širbegović.

Nakon oficijelnog sastanka akteri projekta su dali izjave za medije i u svoje druženje nastavili u restoranu ” Ukus”.