🇵🇹 U portugalskom gradu Portu održani su radni sastanci povodom realizacije novog projekta Erasmus+ . Akronim ovog inovativnog projekta je : 3F – COOP .

🥿👠👟 Projekat obuhvata naprednu izradu obuće, inovativni i intenzivni program obuke i mogućnosti obuke za digitalnu i zelenu tranziciju u Bosni i Hercegovini.

📄📄 U decembru smo obaviješteni da je naša škola jedan od partnera u realizaciji projekta ERASMUS + , a već su u januaru predstavnici naše škole otputovali u portugalski grad Porto. Imali su čast da prisustvuju prvom radnom sastanku koji je imao za cilj upoznavanje svih partnera projekta i upoznavanje s radnim zadacima koje ćemo morati realizovati u narednih 36 mjeseci. Našu školu su predstavljali direktorica Jasminka Mujkanović, pomoćnik direktorice Mujo Zeničanin i Samila Čamdžić, profesorica stručno-teorijske grupe predmeta tekstilne struke.
🇪🇺🇪🇺 Projekat podržava i sufinansira Evropska unija.

Partneri u realizaciji projekta su :

🇵🇹 “CENTRO TECNOLOGICO DE CALCADO DE PORTUGAL” – Koordinator projekta – Sao Joao da Madeira Portugal ;

🇸🇮 Zavod IRCUO – Partner – Žiri Slovenija ,

🇵🇹Virtual Campus LDA – Partner – Maia Portugal ;

🇩🇪 PRUF-UND FORSCHUNGSINSTITUT PIRMASENS EV – Partner – Pirmasens Njemačka ;

🇧🇦 Univerzitet u Banja Luci – Partner – Banja Luka, Bosna i Hercegovina;

🇧🇦 JU Mješovita srednja škola, Tešanj – Partner – Tešanj , Bosna i Hercegovina;

🇧🇦Alpina-Bromy d.o.o. – Partner – Tešanj ,Bosna i Hercegovina;

🇧🇦 Privredna komora Republike Srpske – Partner – Banja Luka , Bosna i Hercegovina.

🧑‍💼👩‍💼 Sastanci su organizovani na dvije lokacije u prostorijama “CENTRO TECNOLOGICO DE CALCADO DE PORTUGAL” (CTCP) – sjedište SAO JOAO DA MADEIRA.
Drugi sastanak održan je u prostorijama “APICCAPS ” sa adresom u Portu.

❤️💚 Ovom prilikom zahvaljujemo se svim učesnicima sastanka na profesionalnoj saradnji i divnom druženju. Posebno se zahvaljujemo našim domaćinima iz CTCP Riti Souto i Cristini Marques na lijepom dočeku i gostoprimstvu.