Mješovita srednja škola Tešanj se već duži niz godina svakodnevno susreće s problemima koje uzrokuje dotrajala stolarija u učionicama.
Već godinama pišemo projekte i molbe kako bi nam nadležne institucije promijenile stolariju , ali bezuspješno, nedostaju finansijska sredstva. Nisu pomogle ni činjenice da smo jedna od najvećih škola u Zeničko-dobojskom kantonu u koju se svake školske godine upiše po 12 novih odjeljenja učenika, koji se obrazuju za različita zanimanja. Trenutno se u našoj školi obrazuje 886 učenika.

Shodno teškoj situaciji u kojoj se nalazimo Školski odbor je donio odluku da pokrenemo proces izmjene stolarije uz pomoć naših tešanjskih privrednika. Tešanjski privrednici su po ko zna koji put pokazali veliku humanost ,empatiju i solidarnost, rado su se odazvali i podržali naš projekat ” Jedan privrednik, jedna učionica. ” Osim donirane stolarije privrednici će platiti i ugradnju iste.

Trenutno ne postoje riječi kojima bismo opisali sreću i zadovoljstvo što će naši učenici u narednom periodu imati prvenstveno sigurniji , a potom ljepši i ugodniji boravak u školskim klupama.

Našim dragim privrednicima zahvaljujemo se od srca u ime svih učenika i uposlenika Mješovite srednje škole Tešanj . Hvala vam što nas uvijek podržavate i ulažete u obrazovanje ❤️❤️!

U narednom periodu objavit ćemo slike učionica u kojima je ugrađena nova stolarija, kao i informacije o donatorima.
Moramo napomenuti da su u ovoj akciji sudjelovali i donatori koji su željeli da daju svoj doprinos uplatom novčanih sredstava na naš školski račun. Od tog iznosa, također, će biti izmijenjena stolarija u učionicama koje nisu obuhvaćene prvom etapom projekta “Jedan privrednik, jedna učionica ” .
Hvala vam svima od srca ❤️❤️!

U nastavku slijedi spisak tešanjskih firmi koje su učestvovale u realizaciji projekta
” Jedan privrednik , jedna učionica ” :

💙Adi – Mark d.o.o

🩵Aluplastic Systems d.o.o

💙Obnova d.o.o

💛Star- S d.o.o

💛Belif d.o.o

💙DeA Company

🩵Nekretnine Star- S d.o.o

💙HM Plast

💙A-M Fensterbau und
Montage

💙Adenal Plast

💛Inter d.o.o

💙TAG d.o.o

🩵Danial S d.o.o

💛AB d.o.o

💙Steel Company d.o.o

💙Alba Plast

💛Roše Metaling

💙R Max d.o.o

💙Žito promet d.o.o

💛Fenestra technik

💙GMC

💙Secom

🩵Sajo Plast

💙Nova Plast