Dana, 18.04.2018. godine u prostorijama amfiteatra upriličena je svečana akademija u povodu obilježavanje Dana JU  Mješovite srednje škole, Tešanj. Svečanom skupu  pozdravnim govorom obratio se direktor naše škole, gospodin Muharem Saračević i isvim učenicima i radnicima čestitao ovaj značajan datum, poželio im puno uspjeha u daljem obrazovanju i radu, a gostima poželio srdačnu dobrodošlicu.

Našu priredbu svojim dolaskom uveličali su dragi i uvaženi gosti  iz Mašinsko-saobraćajne škole, Mostar i tom prilikom nam se obratila profesorica Zineta Balavac.

Na ovoj svečanosti prisutnima su prezentovana učenička dostignuća tokom školske 2017/18. Godine i  pohvaljeni su najbolji učenici, razredi i sekcije.

Odlukom Školskog odbora od 16.04.2018. godine gospodinu Muharemu Saračeviću, direktoru naše škole , uručena je zahvalnica  za  doprinos u razvoju i radu škole

Učenici dramsko-recitatorske sekcije izveli su performans o Starom mostu kao znak pažnje i zahvalnosti na održavanju prijateljskih odnosa između mostarske Mašinsko-saobraćajne škole i tešanjske Mješovite srednje škole, a zatim kompilaciju stihova Ilhamija-Neruda. Kulturno–um jetnički program je obogaćen i koreografijom folklorne sekcije pod nazivom Sarajevsko polje, te  prigodnim recitacijama i muzičkim izvedbama poznatih pjesama , kako od strane učenika iz Mostara, tako i učenika naše škole.