U realizaciji našeg projekta “Jedan privrednik, jedna učionica ” učestvovala je i firma MADI Tešanj i donirala stolariju za školski hodnik. Donirana stolarija je ugrađena, a naši učenici sada imaju puno ljepši i ugodniji boravak u školi.
Zahvaljujemo se firmi MADI na dobročinstvu, hvala vam što ste pokazali, kao i mnogo puta do sada, da ste društveno odgovorna firma koja prepoznaje važnost obrazovanja !

Mesna industrija MADI 💙

Mesna industrija MADI je
porodični biznis, a ističu da njihovu porodicu čine njihovi zaposlenici. To su odgovorne osobe, koje znaju raditi svoj posao. Prosjek starosti uposlenih je 36 godina. Kao Upravi, važno im je da svi dijele zajedničke vrijednosti: biti pouzdan proizvođač i partner. Nastoje svake godine reinvestirati u tehnologiju i unaprijediti proizvodne procese.

Firma MADI Tešanj osnovana je 1994. godine i u svom početnom obliku najprije se bavila trgovinom mješovite robe i prodajom bijele tehnike. Prateći potrebe tržišta u prehrambenoj industriji 2000. godine počela je sa proizvodnjom pilećih proizvoda, što će posmatrajući iz današnje perspektive odrediti konačno pozicioniranje ove firme. Firma MADI danas broji oko 600 direktno uposlenih osoba, a preko kooperantske mreže od 150 kooperanata, dodatno je indirektno uposleno oko 500 osoba. Raspolaže sa najsavremenijom opremom u oblasti proizvodnje i prerade pilećeg mesa i mesnih prerađevina. Primjenom principa “od farme do stola” u potpunosti se kontroliše proces proizvodnje u skladu sa zahtjevima ISO 9001:2015, HALAL standarda i HACCP sistema.