U realizaciji našeg projekta ” Jedan privrednik, jedna učionica ” učestvovala je firma Inžinjering i donirala stolariju za CAD /CAM kabinet. Donirana stolarija je ugrađena, a naši učenici i profesori sada imaju bolje uslove za kvalitetniju realizaciju nastavnog procesa i ljepši boravak u školskim klupama. Zahvaljujemo se firmi Inžinjering na iskazanoj darežljivosti i dobročinstvu. Hvala Vam što ste društveno odgovorna firma koja prepoznaje važnost obrazovanja!

Firma Inžinjering Jelah 💙

Firma Inžinjering Jelah, pod ovim nazivom egzistira od 1990. godine kao samostalna zanatska radnja za projektovanje i izvođenje građevinskih radova, da bi zatim 1991. godine ta djelatnost bila proširena i na trgovinu.
Primarna djelatnost firme jeste proizvodnja i montaža prefabrikovanih armirano- betonskih prednapregnutih elemenata za visko i nisko gradnju, kao i prodaja i ugradanja betona, uz izradu svih vrsta projekata i prateće dokumentacije.

Za brzo i kavalitetno odrađene poslove iz oblasti projektovanja i izvedbe objekata pobrinut će se njihov mladi i stručni tim inžinjera, moderna mehanizacija i stručna radna snaga s iskustvom pri izvedbi velikog broja objekata širom Bosne i Hercegovine, kao i regiona.

U saradnji s partnerskim firmama u mogućnosti su , također, raditi i objekate po sistemu ključ u ruke za skoro sve vrste objekata.

2016.godine proizvodnju sele na novu lokaciju, gdje na oko 9000 m2 proizvodne površine opremljene najmodernijim kalupima i pistama za proizvodnju prednapregnutih AB elemenata, nastavljaju sa radom. Na istoj lokaciji nalaze se dva postrojenja za proizvodnju betona, koji su opremljeni vrhunskim dozatorima i senzorima, što nam omogućava proizvodnju i ugradnju betona visokog kvaliteta.

Kontrola kvaliteta betona vrši se u sopstvenoj laboratoriji Inžinjeringa 1 i laboratorijama instituta GIT dd Tuzla.