U petak 18.05.2012.godine u sklopu obilježavanja ovogodišnje „Sedmice Mira“, Mješovita srednja škola je organizovala međureligijsko druženje na temu „Ljubav u ime Boga“.Završna svečanost (mirovni događaj)   je održana u amfitetru škole.

Prvi dio druženja je bio obilazak vjerskih objekata, gdje su  učenici posjetili pravoslavnu crkvu,katoličku crkvu i Čarši džamiju. Nakon toga, druženje se nastavilo u amfiteatru naše škole, gdje su  se pridružili učenici i profesori srednje škole „Stjepana Radić“ iz Usore i čelnici vjerskih zajednica na području Općine Tešanj: župan u Jelahu Ivan Bošnjak, sveštenik pravoslavne crkve u Tešnju Mihailo Gavrilović i glavni imam MIZ Tešanj mr.Fuad ef. Omerbašić. Poruka vjerskih službenika je bila sljedeća:“Na ovaj način  promovišemo borbu za mir, razumijevanje i toleranciju , jedinstvo u različitosti, saradnju i razvoj cijelog čovječanstva …“

Povodom ovog druženja, učenici naše škole, predstavili su se kulturno – zabavnim programom, prezentirajući znanje stečeno kroz vannastavne aktivnosti. Završnu riječ ovom druženju je dao direktor Mješovite srednje škole prof.Muharem Saračević sa željom da se ovakva druženja u budućnosti nastave.