Na drugom međunarodnom natjecanju učenika srednjih cvjećarskih škola “Flora Educa” održanog 28. i 29. aprila  u Umagu (Hrvatska) učestvovalo je deset srednjih škola, iz Novog Mesta,Center Naklo,Osijeka,Virovitice, Beograda,Novog Sada, Tešnja i dr. ( Slovenija,Hrvatska Srbija,Švedska, i Bosne i Hercegovine)a na natjecanju je predstavljena i  Mješovita srednja Škola,Tešanj.

Potaknuti mnoštvom pozitivnih reakcija s prošlogodišnjeg takmičenja te uspostavljenim mostovima suradnje sa školama iz susjednih zemalja, međunarodno natjecanje je organizovala  “Komunela” iz Umaga, za izradu radova od biljnog materijala učenici  su se natjecali u izradu stolne dekoracije i buketa iznenađenja. Tema:OI London 2012.

Predstavnici naše škole bili su učenici trećeg razreda Hadžan Mirnesa, Pezer Selmir i mentor  Mulabdić Muharem,kao i direktor Muharem Saračević.

Radovi naših učenika su privukli pažnju mnogih posjetitelja ovog natjecanja kao tematski najorginalniji rad,a od domaćina grada Umaga dodjeljena je zahvalnica za sudjelovanje na međunaodnom takmičenju srednjih škola u cvjećarstvu.

Od  dobrog domaćina svi sudionici su počašćeni izletom u Grožnjan,svjetski poznat kao “grad umjetnika”živopisni gradić smješten nedaleko od Umaga.