21.04.2012.godine u prostorijama Mješovite srednje škole, Tešanj, održano je XVII Kantonalno takmičenje iz informatike za srednje škole ZE-DO kantona. Takmičenju je pristupilo 32 učenika iz 16 srednjih škola sa područja ZE-DO kantona. Pokrovitelj takmičenja je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZE-DO kantona, a organizator takmičenja je Pedagoški zavod Zenica.

Organizacioni odbor takmičenja činili su:

  1. Saračević Muharem, Direktor Mješovite srednje škole, Tešanj
  2. Ibranović Fatima, pedagog
  3. Zeničanin Mujo, izrada biltena

Komisija za pregled radova bila je u sastavu:

  1. Salkić Besim
  2. Hodžić Dženeta
  3. Hadžić Nermin

Centralna komisija:

  1. Hadžikadunić Edin
  2. Ahmetagić Mehmed
  3. Šikić Mario

Dežurni nastavnici u kabinetima: Softić Midhat, Kršić Aida, Ibranović Haris, Omerbašić Jasmira, Mervanović Mirza i Bešlagić Lejla.

Služba za pomoćne poslove: Artuković Šefik i Artuković Nadira.

Najuspješniji učenici bili su:

1. mjesto – Zerdo Zaid, MSŠ „Hazim Šabanović“

1. mjesto – Mehanović Adnan, Prva gimnazija u Zenici

2. mjesto – Hadžić Vedad, Gimnazija „Edhem Mulabdić“, Maglaj

3. mjesto – Žugor Ediba, Gimnazija „Muhsin Rizvić“, Breza

Iz naše škole na ovo takmičenje pristupila su 2 učenika: Bavrk Ensar i Balić Elmin. Ovo je ujedno prvi puta da se naša škola pojavila na jednom ovakvom takmičenju i ponosni smo ostvarenim rezultatom naših učenika.

Organizacija samog takmičenja bila je na vrhunskom nivou. Učenici su bili raspoređeni u 3 kabineta informatike, tako da nije bilo zastoja u radu.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji XVII Kantonalnog takmičenja iz informatike za srednje škole. Pored toga, zahvaljujemo se učenicima i nastavnicima koji su pristupili takmičenju.

Pobjednicima XVII Kantonalnog takmičenja iz informatike za srednje škole želimo mnogo sreće i uspjeha na državnom takmičenju.