Emin Beganović rođen je  21.10.1997. godine u Tešnju. Završio je  Osnovnu školu „9. septembar“ u Medakovu, a nakon toga upisuje Mješovitu srednju školu u Tešnju, smjer Elektrotehničar računarstva. Tokom srednjoškolskog obrazovanja bavio se fotografisanjem i obavljao stručnu praksu i kompaniji ASCOM. Bio je aktivan u vannastavnim aktivnostima programiranja i dizajna.  Nakon srednje škole upisuje  IPI akademiju u Tuzli, smjer Informacione tehnologije. U nedostatku prilike za poslom u struci, bez puno razmišljanja,  vjerujući i uzdajući se u vlastito znanje i vještine Emin se odlučio na hrabar potez i pokrenuo  je Marketing agenciju EBTEH,  koja se bavi izradom web stranica, digitalnim martketingom, grafičkim dizajnom i fotografisanjem. Opravdanost tog koraka, kasniji rezultati nisu ga demantovali, što mu je dalo dodatno vjetar u leđa da nastavi ići svojim zacrtanim putem.

Danas, tim EBTEH-a čine mladi i kvalitetni ljudi koji svojim predanim radom čine kupce zadovoljnim, ali ujedno rade na razvoju same agencije. Agencija u svom vlasništvu posjeduje i web portale koji su trenutno među najčitanijim u ZE-DO kantonu, putem kojih pruža mogućnost dnevnog oglašavanja i medijske promocije svojih poslovnih partnera. Pored web portala, Emin je i osnivač „E-BIRO“ platforme.

Za dvije godine, kako je pokrenuta agencija, EBTEH tim je uspio kapitalizirati i modernizirati portal. Kao krunu rada, ističu podatak da su uspjeli sklopiti partnerstva za preko 200 različitih klijenata kako u BiH, tako i diljem svijeta. Emin je izradio i novu web stranicu naše škole, kaže da rado navrati u Mješovitu srednju školu, jer mu budi lijepa sjećanja.