Selma Hadžan završila je Osnovnu školu  „Džemal Bijedić “ u Miljanovcima, potom upisuje Mješovitu srednju školu, zanimanje Prehrambeni tehničar.  „Obrazovanje i stečeno znanje u pogledu kvaliteta i sigurnosti hrane, koje su profesori ove ustanove na najbolji način pokušavali da nam prenesu, motivisali su me da svoje stečeno znanje proširim u tom smjeru, te upisujem Tehnološki fakultet u Tuzli, smjer Prehrambena tehnologija“, kaže Selma.

2018. godine stječe zvanje Bachelor inženjer prehrambene tehnologije.

Profesori i asistenti Tehnološkog fakulteta su uspješno prenijeli svoja znanja,  iskustva i vještine iz dugogodišnjeg rada na  studente.
Pored predavanja i vježbi bile su  omogućene i stručne ekskurzije u sklopu kojih su studenti obilazili prehrambena postrojenja, kako na području Bosne i Hercegovine, tako i van njenih granica. U sklopu studija imali su i stručnu praksu u toku koje su mogli primijeniti stečeno znanje.
Nakon završetka školovanja Selma počinje raditi u jednoj prehrambenoj firmi u Tešnju, gdje je bila zaposlena kao inžinjer dvije godine.
Trenutno je zaposlena u jednoj firmi gdje obavljam administrativne poslove. Za Mješovitu srednju školu Selma kaže: „Kada bih se mogla vratiti i ponovo birati koju srednju školu upisati, bez razmišljanja bi to bila Mješovita srednja škola , jer sam iz nje izašla bogata znanjem, koje mi je mnogo pomoglo pri upisu na Tehnološki fakultet, a naravno i tokom studiranja. Moja želja se i ostvarila stekla sam zvanje inženjer prehrambene tehnologije“.