U realizaciji našeg projekta ” Jedan privrednik , jedna učionica ” učestvovala je firma Mann + Hummel i donirala stolariju za školski hodnik. Donirana stolarija je ugrađena, a naši učenici imaju ljepši i ugodniji boravak u školi. Zahvaljujemo se firmi Mann + Hummel na vrijednoj donaciji. Hvala Vam što ste društveno odgovorna firma koja prepoznaje važnost obrazovanja!

Mann + Hummel Tešanj 💙

U industrijskoj zoni Bukva-Vila, nalazi se firma Mann+Hummel Bosnia & Herzegovina.
Mann+Hummel je brend koji stvara proizvode za globalno tržište:
sa preko 20 000 uposlenika na više od 80 lokacija, firma se etablirala kao vodeći proizvođač elemenata za filtriranje motora sa unutrašnjim sagorijevanjem. Implementacijom M+H standarda na svakoj pojedinačnoj lokaciji njemački kvalitet je postao dostupan svakom kutku svijeta, a na prostoru Balkana predvodnik je upravo Mann+Hummel u Bosni i Hercegovini, koji je prisutan u domaćoj industriji još od davne 1974. godine. Lokalna dobro organizovana i kompetentna radna snaga je dovela do kvalitetnog poslovanja i velikih investicija u proizvodnju, što je prikazano novootvorenim logističkim centrom od pet hiljada kvadratnih metara u koji je uloženo četiri miliona eura. Najveći logistički centar u BiH je omogućio konsolidaciju skladišnog prostora i više produkcije unutar fabrike, koja sada preuzima zadatke koji su se prije obavljali u Španiji i Češkoj Republici. Ono što izdvaja ovaj prostor je napredna tehnologija u upotrebi: industrijske dizalice se kreću gotovo autonomno kroz prostor uz pomoć algoritama za interno mapiranje i skladištenje, na tlu koje je nivelirano tako da se mogu popeti na strmoglavih 13,5 metara uz odstupanje do milimetar od okomice.

MHBA zapošljava preko 700 radnika, i veliki dio njih se može vidjeti u fabrici, gdje se može pratiti proces manufakture jednog filtera od savijanja papira do finalnog sklapanja. Na lokalnom nivou, najbolja reklama je kompetitivno radno mjesto, sa projektima dualnog obrazovanja i stipendiranja koji dovode radnike iz svih krajeva BiH. MHBA spada u 100 najvećih izvoznika u BiH, izvozi 97% svojih proizvoda, i prvoplasirana je u svojoj djelatnosti. S druge strane, na globalnom nivou, možda je najbolja reklama osjećaj koji gost u obilasku dobije kada mu radnici daju kompletirani filter na kojem piše „Made in Bosnia & Herzegovina“, znajući da se taj filter nalazi u svakom Ford Tranzitu na svijetu.