U realizaciji našeg projekta “Jedan privrednik, jedna učionica ” učestvovala je tvornica hemijskih proizvoda Belif. Donirana stolarija je ugrađena, a učionica broj 5 sada izgleda ljepše i ima bolje uslove za svakodnevnu realizaciju nastavnog procesa. U ime učenika i uposlenika Mješovite srednje škole zahvaljujemo se firmi Belif na darežljivosti i što su nam olakšali rad, te stavili potrebe naših učenika na prvo mjesto💙💛!

Tvornica hemijskih proizvoda Belif 💙💛

Belif je tvornica hemijskih proizvoda osnovana 1996. godine. Konstantnim razvojem firma danas zauzima lidersku poziciju u svojoj branši. Belif d.o.o. je trenutno jedan od najvećih proizvođača antifriza, sredstava za pranje i odmrzavanje vjetrobranskog stakla i auto kozmetike te drži lidersku poziciju u proizvodnji sredstava za tretman bazenskih voda. Pored toga Belif d.o.o. proizvodi i sredstva za održavanje higijene u domaćinstvu i industriji, te širok spektar fluida za specijalne namjene.

Uslijed tendencije rasta firme i širenja asortimana proizvoda, kao i potrebe tržišta za kvalitetnim domaćim motornim i industrijskim uljima, te povezanosti sa sestrinskom firmom Life Oil, Belif je sredinom 2016. godine pokrenuo proizvodnju motornih i industrijskih ulja pod robnom markom naziva BELLUBE. U proizvodnji BELLUBE ulja se koriste visokokvalitetna bazna ulja i aditivi renomiranih svjetskih proizvođača. Analiza gotovih proizvoda vrši se u vlastitoj laboratoriji, kao i u eksternim laboratorijama.

​Firma je locirana u industrijskoj zoni u Jelahu, općina Tešanj, te posjeduje vlastiti proizvodno poslovni kompleks od 6.000 metara kvadratnih, na ukupnoj površini od 20.000 metara kvadratnih. U okviru tvornice nalaze se proizvodni pogon, skladišni prostori za repromaterijale i gotove proizvode, upravno-administrativna zgrada te laboratorija za razvoj i kontrolu proizvoda. U budućnosti firma Belif želi zadržati lidersku poziciju kroz konstantno investiranje u novu opremu, nove proizvode, te usavršavanje same prodaje proizvoda. Na to ih obavezuje njihova trenutna tržišna pozicija kao i trend rasta, koji ih prati od samog osnivanja💙💛.