U periodu od 29.11. do 03.12.2021. godine u prostorijama hotela Mepas u Mostaru, održana je radionica za analizu školske samoprocjene i izradu strateških školskih razvojnih planova i operativnih planova, a koja je realizovana u okviru niza seminara na temu: “ Inovativni školski razvoj u BiH zasnovan na sistemu upravljanja kvalitetom “ . Ispred naše škole učestvovali su članovi tima za razvoj kvalitete: direktorica Jasminka Mujkanović, rukovodilac razvojnog tima Adnan Alić, profesorica Melisa Mešić i profesori Mujo Zeničanin i Sakib Ahmić. Radionici je prisustvovala i direktorica Pedagoškog zavoda Zeničko-dobojskog kantona Aida Salkić. Pored našeg tima učestvovali su i timovi iz Srednjoškolskog centra Hadžići, Mašinske škole Prijedor, Tehničke škole Goražde, Tehničke škole Gradiška i Srednje stručne škole Goražde.
Ključni cilj radionice bio je osposobljavanje timova za izradu strateških i operativnih školskih planova u okviru “ Razvojnog plana škole “ .
Zahvaljujemo se našim partnerima i prijateljima iz GIZ-a ( Njemačko društvo za međunarodnu saradnju) na podršci , saradnji i ukazanim prilikama za inovativni razvoj naše škole.