Na osnovu Pravilnika o utvrđivanju kriterija i načina izbora učenika generacije, Nastavničko vijeće je na sjednici održanoj 04.06.2021.godineproglasilo Tarika Ibrahimovića učenikom generacije za školsku 2020/2021. godinu.

U ovogodišnjoj konkurenciji za titulu učenika generacije našlo se 19 učenika, svaki od njih zaslužuje pohvale za uloženi trud i rad tokom školovanja .

Učenik generacije Tarik Ibrahimovićzavršio je smjer Tehničar za mehatroniku, uz odličan uspjeh i primjerno vladanje kroz cijelo školovanje,aktivno je učestvovao na mnogim takmičenjima iz oblasti matematike i fizike.

U školskim analima, a što je još važnije u sjećanju svojih profesora i školskih kolega, ostat će upamćen kao izvrstan matematičar i fizičar, odgovoran i predan u radu, oličenje lijepog ponašanja, uzornog učenika i dobrog prijatelja .

Čestitamo našem Tariku, želimo mu puno sreće i uspjeha pri upisu na Elektrotehnički fakultet u Sarajevu.

Tarik Ibrahimovićje rođen 18.04.2003. godine u Tešnju. Završio je Osnovnu školu „ Rešad Kadić “, nakon čega upisuje Mješovitu srednju školu, smjer Tehničar za mehatroniku, od prvog do četvrtog razreda prolazi s odličnim uspjehom 5,00  i ima primjerno vladanje. Sudjelovao je na mnogobrojnim takmičenjima iz oblasti matematike i fizike , dobitnik je više priznanja i nagrada.

U nastavku ćemo izdvojiti neka od njih:

Kantonalno takmičenje iz fizike i matematike 2018. i 2019. godine, ostvario zapažene rezultate;

Međunarodno takmičenje „ Balkan Junior “ u Ohridu, osvojiosa svojim timom 5. mjesto ;

Ljetni kamp fizike u oblasti B – elektromagnetizam i oscilacije, održan u Sarajevu, osvojio 2. mjesto;

Novembarski kamp fizike u oblasti B –elektromagnetizam i oscilacije u Sarajevu, osvojio 2. mjesto;

Takmičenje  “Science@homechallenge “ , organizator Asocijacija za napredak nauke i tehnologije, osvojio 7 mjesto ;

Izborno takmičenje za Balkansku olimpijadu, organizator Društvo fizičara u Federaciji BiH, osvojio 7 mjesto  ;

Učešće na 25.  Federalnom takmičenju iz fizike 2021.godine;

Pohađao kurs za CNC programiranje u Mješovitoj srednjoj školi, Tešanj , uspješno ga završio.

Pored svih navedenihaktivnosti i postignuća u školi i vannastavnim aktivnostima, Tarik je u slobodno vrijeme  vrijedno radio u lokalnim firmama gdje je primjenjivao svoje digitalne vještine i znanje stečeno u školi.

Nema sumnje da su rad, predanost, marljivost i trud njegovi glavni imperativi u životu, upravo bi zato naš Tarik trebao biti uzor mladim generacijama.