U školskoj 2012/13. god. Mješovita srednja škola planira uzeti učešće u mnogobrojnim takmičenjima, kako u našoj državi, tako i šire, van granica BiH.

27. i 28.4. 2013. godine u Umagu će se održati 3. Međunarodno natjecanje učenika srednjih škola pod nazivom „Flora Educa“, a u sklopu 16. sajma cvijeća „Umag Floria“ gdje će se takmičari  predstaviti cvijetnom instalacijom na temu bajke.  Našu Školu će predstavljati učenice: Ljevaković Anesa i Ogrić Zerina uz pomoć mentora Mulabdić Muharema.

Da je rad Mješovite srednje škole prepoznat ne samo u BiH, već i šire, svjedoči poziv za takmičenje „Balkan Junior“ koje će biti održano u maju u Istanbulu (Inonu tehnička i Industrijska stručna škola Bayrampasa), a gdje će Mješovita srednja škola, Tešanj uzeti učešće zajedno sa školama iz Turske, Makedonije, Hrvatske, Crne Gore. Slovenije, Srbije i dr. Cilj tog takmičenja je uspostavljanje i učvršćivanje bratstva i prijateljstva, unapređenje poslovne vještine i razvoja stručnog obrazovanja učenika zemalja regiona. Učenici Ibrahimkadić Alija i Omahić Ibrahim, koji se obrazuju za tehničara za mehatroniku, sa mentorom Džinalić Sakibom predstaviti će našu Školu. Planirana je svečana smotra učenika i predstavljanje škola.

Mješovita srednja škola planira učestvovati u još jednom internacionalnom takmičenju, naime, riječ je o takmičenju pod nazivom Knauf Junior Trophy 2013. koje će trajati od 5. do 8. 6. 2013. Učenici, takmičari će se takmičiti iz oblasti teorije i prakse, a u slobodno vrijeme će imati priliku upoznati se sa klulturnim znamenitostima Skoplja.

Našu školu na ovom takmičenju predstavlja zanimanje monter suhe gradnje, učenici Braćkan Kemal i Muminović Maid. Učenike prati njihov mentor Alkaz Rasim.

Svim našim učenicima želimo puno sreće i uspjeha na takmičenjima !!!