🏢 Danas je u našoj školi bilo svečano i lijepo, upriličen je kulturno – zabavni program povodom obilježavanja Dana škole.
👱‍♀️👱‍♂️ 👩‍🏫 Profesori i učenici vrijedno su se pripremali za ovaj dan kako bi ga svečano i na već tradicionalan način obilježili.
Direktorica Jasminka Mujkanović program je otvorila čestitkama i prigodnim riječima upućenim profesorima, učenicima i gostima. Pohvalila je uspješanu realizaciju nastavnih i vannastavnih aktivnosti u protekolm periodu i zapažene rezultate u radu istih.
Prisutnima se obratila i direktorica Pedagoškog zavoda Zeničko-dobojskog kantona, gospođa Aida Salkić, koja je kazala da je Mješovita srednja škola Tešanj jedna od najboljih škola u kantonu prema rezultatima u radu i ocjenama Pedagoškog zavoda.

🎙🎙Šarmantni voditeljski par Enisa Bašić i Dani Ramić prezentovao je zapažene rezultate koje su ostvarili učenici i profesori na raznim takmičenjima.
🎶🎶 Uživali smo u prelijepom glasu i pjesmama koje su izvele učenice Samira Bejtić, Elma Handžić i Ajla Smailbegović , a učenici Kenan Okić, Nervan Bašić, Dženis Klokić i Ismet Šaranović publiku su razveselili izvedbom skeča Feningaš .
Učenice Ajdina Ramić, Hata Podrugović, Ermina Pilav i Nejla Husić izrecitovale su prelijepu Šantićevu pjesmu ” Ostajte ovdje “. Pohvale upućujemo i našem školskom horu koji čine učenice : Lejla Alihodžić, Sumea Skopljak, Ajla Turkeš, Ajla Hrnjić, Adnana Buljubašić i Ismeta Skopljak , kao i sviračima Enveru Ramiću, Maidu Himziću i Edahu Nočiću.
📜📜 U školskom holu bili su izloženi likovni i literarni radovi naših talentovanih učenika.
Svečanu manifestaciju povodom obilježavanja Dana škole pripremile su profesorice engleskog jezika Aida Halilović i Mersiha Kurtić.

🥧🧁Ukusnu zakusku za naše goste pripremila je nastavnica praktične nastave Nađa Mešić s učenicima iz zanimanja Kuhar.
❤️ Zahvaljujemo se cijenjenim gostima što su svojim prisustvom uveličali današnji svečani program. Svojim dolaskom posebno su nas razveselili naši dragi penzioneri.