Danas je u našoj školi bilo svečano i lijepo, upriličen je kulturno- zabavni program povodom obilježavanja Dana škole. Profesori i učenici vrijedno su se pripremali za ovaj dan kako bi ga svečano i na već tradicionalan način obilježili. Direktorica Jasminka Mujkanović program je otvorila čestitkama i prigodnim riječima upućenim profesorima, učenicima i gostima. Pohvalila je uspješanu realizaciju nastavnih i vannastavnih aktivnosti u protekolm periodu i zapažene rezultate u radu istih.
Odlukom Školskog odbora, direktorica i predsjednik Školskog odbora Muhamed Brka, uručili su zahvalnice i poklone profesorici Nadini Bešlagić i profesoru Sakibu Ahmiću za doprinos u razvoju škole i njenoj promociji kroz rad na web, facebook i instagram stranicama škole.

Voditeljica programa Almira Čakanović prezentovala je zapažene rezultate koje su ostvarili učenici i profesori na raznim takmičenjima. Uživali smo u prelijepom glasu i pjesmama koje je izvela učenica Almija Krdžalić, a učenici Hanka Kotorić, Harun Hasičić i Abdulah Kotorić publiku su nasmijali dramatizacijom- Kako se nekada ašikovalo.
Učenica Lejla Dizdarević napisala je emotivan literarni rad koji je posvetila školi i njenom rođendanu.
Publika je imala priliku vidjeti i zanimljivu reviju frizura koju su pripremili vrijedni učenici iz III- 5.
U školskom holu bili su izloženi likovni, literarni i praktični radovi naših talentovanih učenika.
Obilježavanje Dana škole pripremile su profesorice bosanskog jezika i književnosti Aida Kršić i Irma Saračević.
Zahvaljujemo se cijenjenim gostima što su svojim prisustvom uveličali današnji svečani program.