Danas smo na svečanoj sjednici Nastavničkog vijeća ispratili u penziju uvaženog i dragog kolegu Razima Rošića. Direktorica Jasminka Mujkanović otvorila je svečanu sjednicu, a profesorica Nadina Bešlagić održala je lijep i emotivan govor u ime Nastavničkog vijeća.
Razim Rošić radio je u našoj školi dvadeset i sedam godina, vrijedno i savjesno je obavljao posao nastavnika praktične nastave, svoje bogato znanje i veliko iskustvo nesebično je prenosio mnogim generacijama učenika. Uvijek je vjerovao isključivo u rad, praktičnu primjenu znanja i čuvenu izreku ” Svaki zanat je zlata vrijedan ” , upravo je takvim vrijednostima učio svoje učenike. Pored svih navedenih kvaliteta Razima kao nastavnika praktične nastave, on je prije svega izuzetna ljudska veličina, bio je dobar i saosjećajan kolega i prijatelj u raznim situacijama tokom proteklih 27 godina. Puno toga je učinio za školu, kolege i učenike.
Prije rada u obrazovanju Razim Rošić je radio u firmama namjenske proizvodnje u Sloveniji i Sarajevu. Predstavljao je našu školu na raznim takmičenjima, Festivalima rada, sudjelovao je u raznim edukacijama iz struke. Praktična primjena znanja, jačanje kompetencija i vještina uvijek su bili njegovi imperativi u radu.
Razim Rošić oduvijek je bio svestrana ličnost poduzetničkog duha, što je pokazao i pri pokretanju privatnog biznisa. Muslimansku svetu dužnost – hadž obavio je 2012. godine.
U ime našeg kolektiva Razimu želimo dug, zdrav i sretan život u penziji. Želimo mu da se u novom životnom poglavlju odmori i uživa sa svojom djecom i unucima, radujući se njihovim uspjesima. Iskreno se nadamo da će kolektiv Mješovite srednje škole i dalje smatrati svojim. Sretno i dugovječno bilo!!