Povodom odlaska u penziju uvaženog i dragog kolege Izeta Mandžukića upriličena je svečana sjednica Nastavničkog vijeća. Svečanu sjednicu otvorila je direktorica Jasminka Mujkanović, a lijep i emotivan govor u ime kolektiva održala je profesorica Nadina Bešlagić.

Svojim radom i zalaganjem Izet Mandžukić ostavio je neizbrisiv trag u našoj školi i kolektivu. Iza njega je dug i bogat radni vijek. Od davne 1983. godine, kada je stekao zvanje profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja ,pa sve do danas podučavao je učenike prvo u svom rodnom Tesliću, a potom i Tešnju. U periodu od 1995. do 1997. godine radio je u Ministarstvu odbrane Republike Bosne i Hercegovine .

  1. godine počinje raditi u našoj školi, njegovo znanje i iskustvo doprinijeli su razvoju sporta u našoj školi, ali i Općini Tešanj, pogotovo u teškom poslijeratnom vremenu. Izetova profesionalnost, visoko razvijena radna etika, vjera u učenike i njihov uspjeh redovno su rezultirali zapaženim uspjesima učenika na brojnim sportskim takmičenjima. Profesor je osnivač i predsjednik Ženskog odbojkaškog kluba u Tešnju od 2003. godine pa sve do danas. Njegov doprinos u razvoju sporta prepoznao je i Sportski savez Tešanj, pa je našem Izetu dodijelio Priznanje za najboljeg pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja Općine Tešanj u 2023. godini . Izet je bio predsjednik Sindikata u našoj školi u periodu od 1998 . do 2012. godine, iz tog perioda svi se rado sjećaju lijepih druženja i aktivnosti koje je organizovao. Svoj doprinos školi i kolektivu dao je i kao član Upravnog odbora.
    Kolega Izet će nam nedostajati, jer pored svih profesionalnih kvaliteta i postignuća, on je izuzetna ljudska veličina. Bio je dobar kolega i prijatelj u raznim situacijama tokom proteklih godina. Njegov entuzijazam i smisao za humor uljepšavao nam je i one manje lijepe trenutke. Izetov odlazak u penziju bit će zasigurno primijetan u zbornici, školskim hodnicima i dvorani.
    Od srca Vam želimo sretno novo poglavlje u životu. Neka to bude period uživanja i radosti s Vašim najmilijima.Bila nam je čast i zadovoljstvo raditi s Vama! Sretno i dugovječno!

Nakon uručenih poklona druženje je nastavljeno u školskom restoranu uz smijeh i evociranje uspomena.