Na današnjoj svečanoj sjednici Nastavničkog vijeća u penziju smo ispratili našeg uvaženog i dragog kolegu Hakiju Kučevića, profesora hemije. Njegov dugogodišnji rad u našoj školi, u obrazovanju, bogato znanje i iskustvo, lijepa saradnja i druženje s kolegama, zadužili su nas da mu priredimo lijep i dostojanstven ispraćaj u penziju. Direktorica Jasminka Mujkanović otvorila je svečanu sjednicu, a profesorica Nadina Bešlagić održala je lijep i emotivan govor.
S radošću će ga se sjećati kolege i učenici, kako oni koji su mu postali kolege profesori, tako i učenici koji još uvijek sjede u školskim klupama.
Profesor Hakija Kučević završio je Gimnaziju ” Bratstvo i jedinstvo ” u Novom Pazaru 1977. godine. U srednjoškolskim danima zavolio je umjetnost, posebno poeziju, pisao je ljubavne pjesme. Često nas je u zbornici uveseljavao recitujući Jesenjinove Matoševe i Ujevićeve stihove .
U Sarajevo je završio Prirodno- matematički fakultet, smjer Hemija. Životni put vodio ga je u različite gradove i srednjoškolske obrazovne ustanove, ali je svoj rodni Sandžak u srcu nosio, uvijek s puno ljubavi i ponosa o njemu govorio. Bogato znanje iz hemije prenosio je učenicima u Srednjoškolskom centru Varaždin, Srednjoškolskom centru Kupres, Srednjoškolskom centru Bosanski Petrovac. 2003. godine sudbina ga dovodi u Tešanj, prvo radi u Gimnaziji Musa Ćazim Ćatić, a potom počinje raditi u našoj školi, tadašnjoj Srednjoj stručnoj školi. I upravo je našem kolektivu pripala čast da profesora Hakiju, prvenstveno dobrog čovjeka, kolegu i radnika ispratimo u zasluženu penziju. Još jednom, u ime kolektiva Mješovite srednje škole, dragom kolegi želimo da u zdravlju, veselju, u krugu svojih najmilijih nastavi ispisivati novo poglavlje životne priče, sretno i dugovječno.