Svečana dodjela diploma našim maturantima i maturanticama upriličena je 14.06.2024. godine u Sportsko – rekreativnom centru Tešanj. Tokom svečanosti 202 maturanta dobila su diplome , a obrazovali su se u deset različitih zanimanja. Sala je bila prepuna lijepih i radosnih lica, talentovanih i sposobnih mladih ljudi. Bilo je lijepo, svečano i emotivno.
Nakon himne Bosne i Hercegovine uslijedio je svečani program. Direktorica Jasminka Mujkanović u svom prigodnom govoru poželjela je našim maturantima lijepu i sretnu budućnost i zahvalila se roditeljima na povjerenju pri odabiru Mješovite srednje škole kao obrazovne institucije za njihovu djecu, kao i podršci koju su pružali proteklih godina.
Lejla Himzić, učenica generacije, se emotivnim riječima obratila prisutnima u ime svih učenika ove posebane generacije.

👩‍🎓🧑‍🎓 Zatim je uslijedio i najsvečaniji trenutak manifestacije, dodjela diploma našim maturantima , diplome su dodjeljivali razrednici, najvažnije osobe tokom njihovog obrazovanja.
Predsjednik Školskog odbora Muhamed Brka uručio je posebne diplome učenicima koji su tokom obrazovanja svake školske godine imali odličan ( 5,0) uspjeh i primjerno vladanje.

Učenica Ajla Smailbegović lijepom pjesmom je upotpunila ove svečane trenutke.
U organizaciji svečanosti učestvovali su naši vrijedni profesori Aida Kršić , Sakib Ahmić i Enis Elezović i učenici Enisa Bašić i Bilal Isić.

Dragi maturanti, sjetite se nas, dođite nam u posjetu i pišite o svojim uspjesima i pobjedama kojima ćemo se radovati zajedno s vama. Sretno dragi naši ❤️❤️❤️!