Dragi budući studenti,
S velikim entuzijazmom želimo vam predstaviti Internacionalni univerzitet Travnik u Travniku, visokoobrazovnu instituciju koja se posvećuje praktičnim i primjenjenim znanjima. U relativno kratkom periodu od osnivanja do danas, Internacionalni univerzitet Travnik je dobio mnoga međunarodna priznanja, uključujući priznanja iz Dablina, Beča, Rima, Zagreba i Beograda, te potpisao brojne međunarodne protokole o saradnji sa svjetski priznatim univerzitetima. Naša posvećenost međunarodnoj suradnji rezultirala je i raznovrsnim programima razmjene studenata i profesora, čime omogućavamo našim studentima sticanje vještina na prestižnim evropskim univerzitetima na ciljanim kursevima sa savremenim laboratorijama.
Najbolji studenti našeg Univerziteta postaju naši ambasadori koji nas predstavljaju a kojima se najviše ponosimo. Stipendije koje pružamo najboljim đacima ne samo da omogućavaju besplatno školovanje, već i stvaraju jezgro redovnih, odličnih studenata oko kojih se formiraju grupe.
Privatni univerziteti, poput našeg, mogu pružiti kvalitetno obrazovanje i specijalizovane programe usmjerene na određene profesije. Razumijemo važnost industrijskog razvoja, posebno u gradu Tešnju koji je postao epicentar proizvodnje i izvoza. Tešanj postavlja visoke zahtjeve za stručnjacima a Internacionalni univerzitet Travnik je ovdje da pruži odgovore na te izazove. Smjerovi elektroenergetike, telekomunikacija, informacionih tehnologija, zaštite na radu, logistike i mašinstva ne samo da nude širok spektar programa, već su i usmjereni na stvaranje praktičnih znanja koja su od suštinskog značaja za uspjeh u dinamičnom tehnološkom okruženju. Također, na našem Univerzitetu egzistiraju i smjerovi na Pravnom, Ekonomskom, Ekološkom i Saobraćajnom fakultetu u okviru kojih se redovno izvodi terenska i praktična nastava. Nudimo i mogućnost studiranja za zaposlene studente. Ovo je posebno važno za vanredne studente koji žele povezati teorijsko znanje sa stvarnim radnim iskustvom. Internacionalni univerzitet Travnik posvećen je podršci i dostupnosti studentima. Shvaćamo važnost fleksibilnosti u obrazovanju, pružajući vanrednim studentima mogućnost prilagođavanja rasporeda prema vlastitim obavezama i dostupost predavanja i materijala za učenje. Naš tim stručnjaka je uvijek tu da pruži podršku i odgovori na pitanja.
Posvećeni smo transparentnosti i pružanju informacija koje vam mogu pomoći u donošenju važnih odluka. Na našem zvaničnom sajtu [https://iu-travnik.com] možete detaljnije istražiti sve aspekte našeg univerziteta, uključujući i informacije o tome kako su naše diplome priznate u zemljama Evropske unije. Otvorenost i jasnost su ključne vrijednosti koje promovišemo, te vam nudimo mogućnost da se informišete i donesete informisane i zrele odluke.
Naši programi međunarodne razmjene, poput Erasmus programa, pružaju vam priliku za internacionalno iskustvo i sticanje međunarodnih perspektiva.
Internacionalni univerzitet Travnik poziva vas da istražite sve mogućnosti koje pružamo. Proučite našu web stranicu kako biste se detaljnije upoznali s našim programima, iskustvima studenata, kao i sa informacijama o priznavanju diploma u zemljama EU. Uvjereni smo da ćete pronaći inspiraciju i motivaciju da nam se pridružite na putu postizanja akademskih i profesionalnih uspjeha.
S poštovanjem,
Internacionalni univerzitet Travnik sa svojim profesorima
https://iu-travnik.com