Profesori Informatike Mješovite srednje škole Tešanj, Jasmira Omerbašić, Ahmić Sakib, Mujo Zeničanin i Faruk Unkić,  su dana 17-01.2013. godine prisustvovali seminaru „Microsoft Partners inLearning“ . Na seminaru se predstavilo na koji način se informacione tehnologije tj. softveri koji su razvijeni u okviru Microsofta mogu koristiti u nastavnom procesu, ali ne samo za predmet informatika nego za bilo koji predmet. U tu svrhu bi bilo neophodno obaviti edukaciju nastavnika kako bi prihvatili nove tehnologije i kako bi na jedan novi način prezentirali gradivo i povećali pažnju kod učenika za svoj predmet.

Na seminaru su navedena pozitivna iskustva iz Ekonomske škole u Sarajevu gdje oni u okviru realizacije tehnološkog unapređenja realizuju po jednu sedmicu distance learning nastavu sa učenicima i na taj način su ostvarili popularnost kao jedna od modernijih škola u Sarajevskom kantonu kao i povećali interes za upis u istu.

Nadamo se da će ova iskustva sa kojima smo upoznati na seminaru doprinjeti da i u našoj školi dođe do pomaka u realizaciji primjene IT tehnologija u nastavnom procesu.

Faruk Unkić