Mješovitu srednju školu je dana 19.03.2014. godine posjetio zamjenik šefa Delegacije Europske Unije u Bosni i Hercegovini dr. Renzo Daviddi  a zajedno sa njim i diplomatski predstavnici nekoliko zemalja članica EU u BiH – ambasador Hrvatske Ivan del Vechio, ambasador Rumunije Filip Teodorescu i ambasador Švedske Fredrik Schiller.

Povod ove posjete, prije ostalog, bio je uspješno realizovana reforma podržana od strane EU.

Direktor MSŠ Tešanj, gospodin Muharem Saračević je Delegaciji EU poželio dobrodošlicu, vidno iskazavši veliko zadovoljstvo i čast povodom ove posjete.

Na samom početku obilaska naše škole, zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, dr. Renzo Daviddi, obratio se učenicima Mješovite srednje škole koji su dočekali uvažene goste u holu škole. Potom, uslijedio je obilazak škole, počevši od frizerskog salona koji je obnovljen kroz rad na projektima, jednim dijelom finansiran od strane Europske Unije. Ambasadori su posjetili i druge radionice koje su u skorije vrijeme osavremene, također uz pomoć IPA fondova i EU, kao što su kabinet za mehatroniku i CNC mašine, gdje su imali priliku i vidjeti primjenu naučenog od strane naših đaka, što je pokazatelj spoja teoretske i praktične nastave kakva se i potencira u ovoj školi.

U jednom od opremljenih kabineta, upriličena je prezentacija kojom je direktor MSŠ, gospodin Muharem Saračević, predstavio ličnu kartu škole, ukazavši na bitne aspekte rada škole kroz formalno i neformalno obrazovanje.

Gosti su izrazili zadovoljstvo viđenim istaknuvši kako su vidljivost i održivost europskih projekata u Mješovitoj srednjoj školi u Tešnju na iznimno visokom nivou.