O planovima i ciljevima Vijeća učenika razgovarali smo sa predsjednicom Adnom Krličević i njenim zamjenikom Anesom Halilovićem. U nastavku pročitajte šta sve možemo očekivati od Vijeća učenika u narednom periodu.

“Vijeće učenika nije samo formalnost, ono mora da konstanto radi na pružanju prilika učenicima naše škole kao i da reaguje i daje solucije za probleme naših učenika. Planovi vijeća učenika za ovu školsku godinu su veliki. Imamo razne ideje, akcije i aktivnosti u našim glavama, koje samo čekaju svoj trenutak da zablistaju. Želimo da učenicima naše škole omogućimo puna prava kao srednjoškolcima. U planu imamo izradu radionica, akcija i edukacija na razne teme poput mentalnog zdravlja, programiranja, grafičkog dizajna, PR, preduzetništva, pisanje CV-a, te mnogo drugih stvari za koje se naši učenici zanimaju. Pored gore navedenog, želimo da uključimo učenike u aktivnosti koje će pomoći školi, te tako da škola upozna svoje učenike, kao i da učenici budu produktivni i svoje hobije i talente pokažu uz pomoć škole. Vijeće učenika, također, smatra da su međunarodni dani vrlo važni, pa
zbog toga ćemo se aktivirati u obilježavanju istih.”

Vijeću učenika želimo puno uspjeha i dobrih rezultata pri realizaciji navedenih aktivnosti, ponosni smo na vaše kreativne i inovativne ideje !