Od ranih jutarnjih sati u našoj školi vladala je praznična atmosfera, učenici i profesori Mješovite srednje škole pripremali su se da obilježe i proslave Dan škole.

Svečanu manifestaciju otvorio je naš voditeljski par Lejla Karabegović i Amir Delić, potom je uslijedila prezentacija o radu i uspjesima profesora i učenika iz proteklog perioda.

U uvodnom dijelu programa prisutnima se obratio direktor naše škole, gospodin Muharem Saračević, u prigodnom govoru čestitao je sadašnjim i bivšim uposlenicima , i učenicima Dan škole. Uslijedilo je i obraćanje predstavnika Srednje Mašinsko – saobraćajne škole iz Mostara, koji je izrazio zadovoljstvo zbog prijateljskog odnosa sa uspješnom školom kao što je naša. Tokom programa zabavljali smo se uz pjesme naših učenika , nasmijala nas je i urnebesna ekipa „Policijske stanice“ , koju čine učenici Dramske sekcije. Svojom izvedbom počastili su nas i nasmijali gosti iz Mostara. Naš program uljepšali su i naši mali sugrađani Nejra Brka i Nermin Handžić, oni su izrazili želju da nam za Dan naše škole poklone jednu lijepu  pjesmu. Prisutne je oduševila i modna revija koju su pripremile učenice iz sekcije Mladi kreatori, one su kreirale ,krojile i sašile gornje odijevne predmete koje su ovom prilikom predstavile publici.

Nakon priredbe gosti i profesori obišli su prostorije budućeg Centra za obrazovanje odraslih, a potom je ovo lijepo druženje nastavljeno u školskom restoranu.