Ensar Softić, učenik je IV -d , a Vedad Sadiković I- d odjeljenja , zanimanje Elektrotehničar računarstva. Osim što su odlični učenici , oni su i izuzetno talentovani šahisti koji postižu impresivne uspjehe na Kantonalnom i Federalnom takmičenju.

♟️🥇Na nedavno održanom Kantonalnom takmičenju iz šaha u kategoriji M20 (muškarci do 20 godina), Ensar je zauzeo prvo mjesto, pokazujući svoje izuzetne šahovske sposobnosti.
🥉Svoj talenat potvrdio je i na Federalnom takmičenju koje se održalo od 19.04. do 21.04., gdje je postigao sjajan rezultat osvajanjem trećeg mjesta.
♟️Sada se Ensar priprema za Državno takmičenje koje će se održati od 23.05. do 26.05. u Sarajevu, gdje će imati priliku da pokaže svoje šahovske vještine . Na nedavno održanom Federalnom prvenstvu u Tešnju, na kojem je učestvovalo čak 127 takmičara, Ensar je pokazao svoje izuzetne sposobnosti i pokazao da mu je mjesto među najboljima.
Sa već 12 ostvarenih medalja na takmičenjima i dugogodišnjim iskustvom u takmičarskom šahu, Ensar je definitivno jedan od najtalentovanijih i najangažovanijih šahista u svojoj generaciji u Tešnju.
❤️ Želimo Ensaru puno sreće na Državnom takmičenju i vjerujemo da će nastaviti svoj uspješan put u šahu i ostvarivati još veće uspjehe u budućnosti!

♟️🥇🥈🥉Vedad Sadiković ima tri medalje s Kantonalnog prvenstva, zlatnu, srebrnu i bronzanu.
♟️Takmičio se i na nedavno održanom Federalnom takmičenju iz šaha u kategoriji M16 (muškarci do 16 godina) i postigao je izuzetan rezultat osvajanjem petog mjesta. ❤️ Šah je počeo igrati u osmom razredu, šahovsku igru i pravila naučio je sam .
Iako neće nastupiti na Državnom takmičenju, želimo mu puno uspjeha u narednim takmičenjima i vjerujemo da će nastaviti da napreduje i ostvari još veće šahovske uspjehe u budućnosti!