Dana, 02.06.2018.godine, Mješovitu srednju školu ,Tešanj posjetio je Ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske, gospodin Drago Kopić sa stručnim  saradnicima  i direktorima srednjih strukovnih  škola.

Goste je primio direktor Mješovite srednje škole, Tešanj, gospodin   Muharem Saračević sa svojim saradnicima.

Cilj  posjete našoj školi je informacija o realizaciji projekata, koje Mješovita srednja škola realizuje uz finansijsku podršku Švicarske vlade kroz  Programe Prilike Plus. Gosti su obišli kabinete škole i upoznali se  sa  implementacijom projekta „Tehničo i stručno obrazovanje u općini Tešanj, od dobre do bolje prakse“.

Na sastanku se razgovaralo i o nastavnim planovima i programima, koji se primjenjuju po modularnoj strukturi (EU-VET), sa posebnim akcentom na zanimanje operater na CNC mašinama. Naime, srednje strukovne škole  iz Županije Posavske, planiraju  uvesti ovo  zanimanje od naredne školske godine u svoje programe, te će im iskustva naše škole dobro doći. Profesori Mujo Zeničanin, Sulejman Hodžić i Jasminka Mujkanović su  prezentovali  savremenu  opremu i interaktivnu tablu,  koja je nabavljena kroz projekat i primjenjuje se u  nastavnom procesu naše škole.

Dogovorena je uzajamna posjeta u narednom periodu u Orašje i Odžak.

Zahvaljujemo se Ministru  Županije Posavske sa saradnicima na posjeti  Mješovitoj srednjoj školi,Tešanj!