Kako bi se obilježila uspješna dvogodišnja implementacija, u saradnji sa STEMI, programa “Škole budućnosti”, u Sarajevu je održana manifestacija “Škole budućnosti – Imagination Day u BiH 2024.”

Više od 100 učenika/ca i nastavnika/ca učestvovalo je u zabavnim i praktičnim aktivnostima i radionicama koje su imale za cilj da inspirišu i motivišu učenike da se direktno uključe u inovacije, tehnologiju i nauku.

Događaj je bio i platforma za učenike da pokažu svoje najznačajnije projekte u oblasti robotike razvijene tokom prethodne školske godine.

🧑🧑‍🏫 U realizaciji ovog inovativnog i veoma značajnog projekta učestvovali su naši učenici i profesori.

🥇🥇Naša škola nagrađena je za najbolji srednjoškolski projekat kojeg su razvili naši elektrotehničari računarstva :
Amer Talo👏
Abdurahman Subašić 👏
Eldar Bošnjak👏 , pod mentorstvom profesora Muje Zeničanina 👏.

U našem timu bili su i profesori Sakib Ahmić 👏, Elmedin Hadžiavdić👏 i Denis Germović 👏, koji su u proteklom periodu vrijedno radili s učenicima .

🥇Naši učenici osvojili su prvo mjesto u kategoriji najbolji srednjoškolski projekat u oblasti robotike.

🥇Osvojili su prvo mjesto i u projektovanju robotske ruke.

Čestitamo našim učenicima i profesorima, veoma smo ponosni na vaš rad, inovativnost i kreativnost, kao i na priznanja koja ste dobili 🥰🥰 !!

Događaj je organizovan pod pokroviteljstvom projekta “Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta” (EGG2), koji finansira Vlada Norveške, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP u BiH).