Dragi maturanti ,
Epidemiološka situacija promijenila je mnoge životne rutine i navike, ni naš školski život i aktivnosti nisu bili izuzeci. Kada je nastava prekinuta u martu niko od nas profesora , a ni vas učenika nije mogao ni naslutiti da se više nećemo vratiti u školske klupe , i da ćete vi , maturanti , tog 11. marta posljednji put sjediti u školskim klupama. Da ova godina nije drugačija od prethodnih , vi biste sada birali svoje maturske haljine i odijela , nestrpljivo biste čekali matursko večer , preplavile bi vas sreća i tuga u isto vrijeme , sreća zbog novih početaka i budućnosti , tuga zbog rastanka .
Dragi naši maturanti , žao nam je što nećete doživjeti onu euforiju koja uvijek prati završetak školovanja . Neće biti tradicionalnog okupljanja isred Osnovne škole „ Huso Hodžić “ , vaša mladost i ljepota neće krasiti ulice našeg Tešnja. Svejedno , vi zaslužujete najveći aplauz .
Iako ste uskraćeni za mnogo toga , ipak imate razloga za radost i optimizam ,budućnost vam donosi mnogo dobrih prilika i lijepih iskustava , to vam ne može niko oduzeti .
Prisjetite se kada ste u srednju školu došli kao pomalo uplašena djeca , a sada odlazite kao formirane ličnosti , sve što ste doživjeli ostaje zauvijek u vama.
Drago nam je što smo i mi bili dio vašeg odrastanja . Želimo da nikada ne zaboravite da se u svakom od vas nalazi veliki potencijal, vjerujte u svoju snagu i mladost. Idite uvijek u smjeru svojih snova i stvarajte svoje prilike.
Želimo vam svu sreću ovog svijeta !!!