U realizaciji našeg projekta ” Jedan privrednik, jedna učionica ” učestvovala je firma Metalskop i donirala stolariju za kabinet informatike 2 . Donirana stolarija je ugrađena, a naši učenici i profesori sada imaju bolje uslove za kvalitetniju realizaciju nastavnog procesa i ljepši boravak u školskim klupama . Zahvaljujemo se firmi Metalskop na ovoj vrijednoj donaciji ! Hvala Vam što ste društveno odgovorna firma koja prepoznaje važnost obrazovanja!💙💛

Firma Metalskop Tešanj

Firma Metalskop osnovana je 1996. godine privatnim kapitalom, a proizašla je od SZR koja datira još od 70-tih godina.

U okviru firme Metalskop djeluju dvije organizacione jedinice:

  1. Organizaciona jedinica – PROIZVODNJA s osnovnom djelatnošću : proizvodnja limarske i metalne galanterije , pružanje svih vrsta usluga glodanja, tokarenja, brušenja i izrada svih vrsta alata i mašina.
  2. Organizaciona jedinica – CENTRALNO GRIJANJE s osnovnom djelatnošću : pružanje svih vrsta usluga centralnog grijanja, plinskih instalacija i vodovodnih instalacija.

Tokom ovih godina firma se razvila u moderan i respektabilan privredni faktor šire regije, gdje je radom i iskustvom stasala u neizbježnog partnera po pitanju izrade proizvoda za građevinsku i autoindustriju.

Proizvodni pogoni su opremljeni sa preko 30 presa (štanci) od 300 do 2 t, brusilicama i tokarskim strojevima.

Vodeći se referencom KUPAC PRIJE SVEGA nastoje ostvariti korektne poslovne odnose bazirane na kvalitetu, tačnosti i sigurnosti.
Krajem 2010.godine uspostavljen je i sistem kvaliteta prema normi ISO 9001:2008.