U realizaciji našeg projekta “Jedan privrednik , jedna učionica ” učestvovala je firma Alumax Jelah i donirala stolariju za školski hodnik. Donirana stolarija je ugrađena, a naši učenici imaju ljepši i ugodniji boravak u školi. Zahvaljujemo se firmi Alumax na vrijednoj donaciji. Hvala Vam što ste društveno odgovorna firma koja prepoznaje važnost
obrazovanja!

Firma Alumax Jelah 💙💙

Alumax je porodična firma osnovana 1997. godine. Prvih nekoliko godina postojanja bavila se poslovima izrade betonske galanterije, betonskih ograda, betonskih ivičnjaka i betonskih cijevi. Proširenje vrste i obima poslova nameće potrebu za jačanjem kapaciteta firme, kako u kadrovskom tako i u tehnološkom smislu. Početkom 2010. godine značajno se investira u opremu i obuku uposlenih , te započinje s izradom ALU bravarije, ograda, sekcionih vrata i nadstrešnica. Iste godine firma je proširila svoju djelatnost na proizvodnju visokokvalitetne PVC stolarije s profilima INOUTIC.

  1. godine firma upotpunjuje proizvodnju PVC i ALU stolarije s opremom za proizvodnju komarnica, te tako postaje prvi proizvođač komarnica u Bosni i Hercegovini.