Direktorica naše škole Jasminka Mujkanović s predsjednikom Školskog odbora Muhamedom Brkom i članom Školskog odbora Esedom Ahmićem bila je u radnoj posjeti kod ministra obrazovanja, nauke kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona Mirze Mušije. Sastanku su prisustvovali i zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Alija Ogrić i bivši premijer Vlade Mirnes Bašić. Direktorica se na samom početku razgovara zahvalila ministru što ih je ugostio i iskazao volju i želju da pronađe najbolje rješenje za problem s kojim se svakodnevno, već duži niz godina , susreću naši učenici ,profesori i nastavnici praktične nastave.
Naš svakodnevni problem je dotrajala stolarija i krov na školskom objektu. Naime , u gotovo svim učionicama prozori su zatvoreni bez mogućnosti da se otvore, jer bi zbog dotrajalosti mogli ugroziti sigurnost učenika, a nemogućnost provjetravanja učionica uzrokuje različite zdravstvene probleme. Krov koji prokišnjava, također, uzrokuje poteškoće u realizaciji nastave , posebno u hladnijem dijelu godine.
Predstavnici naše škole istaknuli su i neophodnost utopljavanja školskog objekta u cilju energijske efikasnosti, što bi podrazumijevalo zamjenu krova, termoizolaciju sa novom fasadom,utopljavanje stropova i zamjenu stolarije . Mješovita srednja škola Tešanj je jedna od najvećih škola u Zeničko-dobojskom kantonu u koju se svake školske godine upiše po 12 novih odjeljenja učenika, koji se obrazuju za različita zanimanja u četverogodišnjem i trogodišnjem trajanju. Nadamo se da će u bliskoj budućnosti i u našoj školi početi realizacija projekta utopljavanja , jer naši naši učenici zaslužuju prvenstveno sigurniji , a potom i ugodniji i ljepši boravak u školskim klupama.