Na osnovu Pravilnika o utvrđivanju kriterija i načina izbora učenika generacije, Nastavničko vijeće je na sjednici održanoj 23. 05.2022. godine proglasilo Daniala Rošića učenikom generacije za školsku 2021 / 2022. godinu . U konkurenciji za titulu učenika generacije našlo se šest učenika, svaki od njih zaslužuje pohvale za uloženi rad i trud tokom školovanja.
Učenik generacije Danial Rošić rođen je 18.10.2002. godine u Tešnju. Dobitnik je posebne diplome po završetku Osnovne škole „ Gazi Ferhad- beg „ u Jablanici. Završio je i Osnovnu muzičku školu u Tešnju. 2018. godine upisuje Mješovitu srednju školu, smjer Elektrotehničar računarstva. Uz odličan uspjeh (5,00) i primjerno vladanje , kroz cijelo srednjoškolsko obrazovanje aktivno je učestvovao na školskim i kantonalnim takmičenjima iz matematike i fizike na kojima je ostvarivao zapažene rezultate ,uspjeh postiže u sportskim i kulturno- zabavnim aktivnostima škole.
Osim po odličnim rezultatima u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, Daniala će školske kolege i profesori pamtiti po njegovoj skromnosti i spremnosti da pomogne drugima, lijepom i uzornom ponašanju.
Danialu i njegovim roditeljima upućujemo iskrene čestitke . Želimo našem Danialu puno sreće i uspjeha pri upisu na Elektrotehnički fakultet u Tuzli