Dana 28.02.2019. godine u amfiteatru Mješovite srednje škole Tešanj uz intoniranje himne BiH počela je svečana manifestacija u povodu već tradicionalnog Dana poduzetništva i 1. marta – Dana nezavisnosti BiH. Prisutnim gostima se obratio direktor škole gosp. Muharem Saračević,zatim je kroz kratku prezentaciju predstavio aktivnosti škole u tekućoj školskoj godini,a posebno se osvrnuo na blisku saradnju između škole i privrede.

Nakon toga uslijedilo je svečano potpisivanje sporazuma sa novim partnerima škole. Potpisana su četiri nova sporazuma o saradnji koja se odnose  na  obuku učenika,saradnja na razvoju savremene opreme i istraživačkog radu. Sporazum je potpisan sa  slijedećim firmama: Ferretto Group Central Europe -Usora (zanimanja: obrađivač metala rezanjem,cnc operater i zavarivač), Restoran Intermezzo- Tešanj  (zanimanja:kuhar i ugostiteljski tehničar), JU Dom zdravlja ”Izudin Mulabećirović – Izo” Tešanj (zanimanje:fizioterapeutski tehničar) dok je ovogodišnja partner škola, Elektrotehnička škola za energetiku iz Sarajeva.

Treba napomenuti da je naša škola do sada potpisala 60 sporazuma o saradnji sa partnerskim organizacijama,a  da je u ovoj  školskoj  godini potpisala  98  ugovora  o izvođenju praktične sa poslodavcima.

Poslije potpisivanja sporazuma  i obraćanja predstavnika firmi uslijedio je bogat dramski i muzički program povodom Dana nezavisnosti BIH koji su pripremili naši učenici na čelu sa profesoricom Nadinom Bešlagić.