Na osnovu Pravilnika o utvrđivanju kriterija i načina izbora učenika generacije, Nastavničko vijeće je na sjednici održanoj 25. 05.2023. godine proglasilo Belmu Ahmić učenicom generacije za školsku 2022 / 2023. godinu . U konkurenciji za titulu učenika generacije našlo se jedanaest učenika: Belma Ahmić, Nedžad Hadžikadunić, Safija Ahmić, Emina Čaplja, Ferida Šišić, Harun Hasičić, Adna Krličević, Ilma Omahić, Almira Čakanović, Adis Dizdarević i Kerim Dizdarević. Svako od vas zaslužuje pohvale za uloženi rad i trud tokom školovanja. Čestitamo, ponosni smo na vaše znanje i uspjeh u nastavnim i vannastavnim aktivnostima 👏👏👏.

BELMA AHMIĆ

Učenica generacije Belma Ahmić rođena je 30.09.2004. godine u Tešnju. Osnovnu školu “Džemal Bijedić ” u Miljanovcima završila je s odličnim uspjehom i primjernim vladanjem. Bila je član folklorne sekcije, sekcije prve pomoći i sportskih sekcija.

2019. godine upisuje Mješovitu srednju školu, zanimanje Poslovno- pravni tehničar. Uz odličan uspjeh (5,00) i primjerno vladanje, kroz cijelo srednjoškolsko obrazovanje aktivno je sudjelovala u radu Vijeća učenika i vannastavnim aktivnostima iz stručnih predmeta u kojima je ostvarivala zapažene rezultate. Sudjelovala je i na PIT Adria Summit konferenciji koja joj je približila svijet poduzetništva i motivisala da nastavi svoje školovanje u struci. Na Festivalu rada u Tuzli Belma je osvojila drugo mjesto iz oblasti knjigovodstva.
Osim po odličnim rezultatima u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, Belmu će školske kolege i profesori pamtiti po njenoj blagoj naravi, skromnosti i spremnosti da pomogne drugima, lijepom osmijehu i uzornom ponašanju.
Belmi i njenim roditeljima upućujemo iskrene čestitke 👏👏👏.
Želimo našoj Belmi puno sreće i uspjeha pri upisu na ekonomski fakultet.