Četvrtak, 10 Novembar 2011 09:46:

Danas je u Kabinetu Načelnika potpisan Sporazum o realizaciji projekta toplifikacije srednjih škola u Tešnju. Sporazum su potpisali Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK Bernadeta Galijašević, Općinski načelnik Fuad Šišić i direktor JP Toplana Asim Bašalić. Prema ovom Sporazumu, a u cilju priključenja tri srednje škole u Tešnju na toplovod,  JP Toplana Tešanj će izgraditi glavni toplovod, uz sufinansiranje Općine Tešanj, a Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK će finansirati priključni vod i podstanicu, te snositi troškove pružanja usluga na isporuci toplotne energije školama.

Ministarstvo je u okviru budžeta za 2011. godinu izdvojilo sredstva za toplifikaciju srednjih škola, pa će na ovaj način biti riješen problem zagrijavanja prostorija u srednjim školama u Tešnju za 2500 učenika, kazala je Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK Bernadeta Galijašević.

Općina Tešanj nastavlja realizirati usvojene strateške ciljeve, a izgradnjom ovog toplovoda bit će omugućeno, osim srednjim školama, i ostalim građanima na tom području priključak na toplotnu energiju, čime Toplana stabilizira svoju poziciju, kazao je Općinski načelnik Fuad Šišić.

Završetak radova i priključak srednjih škola se očekuje početkom naredne grejne sezone, 15. oktobra 2012. godine, naglasio je direktor JP Toplana Asim Bašalić