Dana 11.03.2016.god. u petak Mješovita srednja škola imala je posjetu gostiju iz Novog Travnika predstavnika firme Giz-GS-tmt.

Cilj posjete Općini Tešanj  je obilazak firme Mann-Humel i Mješovite srednje škole kroz projekat “Stručno obrazovanje kroz praktičnu nastavu u metalskom sektoru u Bosni i Hercegovini”.

U programu studijskog putovanja uključen je obilazak starog grada Tešnja, Mješovite srednje škole   i razgovor s predstavnicima škole kao i Razvojne agencije Tešanj.

image-e4a01be236afeb55fcf742716264ee427b709bcb03357cae97b6f5ae31fbd896-V

Posjetioce iz Travnika smo ugostili u Mješovitoj srednjoj školi prezentovali im rad Škole i demonstrirali  praktičnu primjenu u kabinetima Škole. Prisutnim gostima obratili su se direktor Škole Muharem Saračević, zamjenik direktora Hamdo Subašić, Muhamed Hadžalić prof., Jasminka Mujakanović prof., Sakib Džinalić prof. i Mujo Zeničanin prof.

 

Nakon prezentacije o primjeru dobre prakse u kreiranju kurikuluma, teorije i prakse, funkcioniranju  tripartitnog vijeća, ulozi općine i privrednih subjekata u našem zajedničkom radu i ostvarivanje saradnje škola- potrebe privrede, prisutnim gostima se obratio i zamjenik direktora TRA Muamer Omahić sa  ulogom  razvojne agencije.

 

Na ovakav način uspiješno su razmjenjena iskustva o radu škole i TRA agencije u realizaciji projekata i dopune NPP.

 

Izvještaj pripremio :

Muhamed Hadžalić