XXV Kantonalno takmičenje učenika srednjih škola iz informatike održano je danas, 23.04.2022. godine, u našoj školi. Ove godine pripala nam je čast da budemo domaćin takmičenja i da ugostimo 26 učenika i učenica srednjih škola iz Maglaja, Zavidovića, Zenice, Olova, Visokog, Kaknja i Tešnja sa njihovim mentorima. Organizator takmičenja je Pedagoški zavod, pod pokroviteljstvom Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona. Takmičenje je otvorila direktorica Pedagoškog zavoda, gospođa Aida Salkić.
Plasman na viši nivo takmičenja ostvarili su sljedeći učenici :
prvo mjesto je osvojio Harun Ćatić, učenik iz Prve gimnazije Zenica, na drugom mjestu je Hamza Hadžić, učenik iz Mješovite škole „ Hazim Šabanović “ Visoko, na trećem mjestu je Esad Kapić iz Mješovite srednje škole, Tešanj.
Našu školu predstavljali su učenici iz III -d, zanimanja Elektrotehničar računarstva, Esad Kapić i Elmin Beširević , koji su pokazali odlično znanje i ostvarili rezultate na koje smo veoma ponosni. Esad je, osvojivši treće mjesto, ostvario plasman na viši, državni nivo takmičenja iz informatike, Elmin je osvojio odlično sedmo mjesto. Našim učenicima i mentoru, profesoru Muji Zeničaninu, upućujemo iskrene čestitke na ostvarenim rezultatima. Želimo vam mnogo sreće i uspjeha u daljem takmičenju.