MJEŠOVITA SREDNJA ŠKOLA TEŠANJ I ŠC VELENJE NA 12. SAJMU PRIVREDE TEŠANJ 2016

Dvanaesti Međunarodni privredni sajam održan je od 19 do 21 maja 2016.godine u Tešnju. Organizator Sajma je Udruženje privrednika Biznis centar  Jelah – Tešanj.Ovogodišnji Sajam, koji je imao međunaredni karakter posjećen je od strane predstavnika domaćih i inostranih institucija i kompanija kao i velikog broja privrednih subjekata sa podrućja Općine Tešanj. Prema riječima predsjednika Udruženja Senada Brke, na Sajmu je  učetvovalo više od 120 domaćih i inostranih izlagača, koji su se predstavili  na preko 3.500 kvadrata zatvorene i oko 7.000 kvadrata otvorene površine.

sajam3 sajam2 sajam1 DSCN6865 - Copy

Među izlagačima predstavile su se i naše dvije škole sa jednim od upečatljivijih štandova koji je definitivno plijenio pažnju posjetilaca svojim repertoarom,a učinili su ga potpunijim i naši gosti, dugogodišnji saradnici iz ŠC Velenje -Slovenija.

Učenici Hukić Senahid i Halilović Nadin, nekadašnji učenici naše škole a danas učenici IV razreda Školskog centra u Velenju, u pratnji profesora Hrovata Jožea, Uroša Lukića i dirtektora  Darka Lihtenekera iz MIC-a su zajedno sa učenicim Mješovite srednje škole Tešanj, Alkaz Rasimom i Omerbašić Husejnom, u pratnji mentora Muje Zeničanina  i Sakiba su predstavili štand.

Naš štand sa robotičkom rukom i modernom tehnologijom još je jedan od primjera uspješne saradnje,putanje i misije  koje nam jamče siguran korak s budućim vremenom.

 

 

Tešanj, 20.05.2016.g

Novinarska sekcija

Fotosekcija