Na osnovu Pravilnika o utvrđivanju kriterija i načina izbora učenika generacije, Nastavničko vijeće Mješovite srednje škole Tešanj je na sjednici održanoj 20.05.2024. godine proglasilo Lejlu Himzić učenicom generacije 2020/ 2024. godine .

👩‍🎓👩‍🎓U konkurenciji za titulu učenika/ce generacije bile su sljedeće učenice: Lejla Himzić, Dženana Ogrić, Dženeta Mudrov i Amela Saltagić.
👏👏Čestitamo svakoj od vas , ponosni smo na vaše znanje i uspjeh u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

LEJLA HIMZIĆ

Učenica generacije Lejla Himzić rođena je 16.07.2005. godine u Tešnju. Završila je Osnovnu školu ”1. mart” u Jelahu , kao i Osnovnu muzičku školu ” Amadeus ” .

2020. godine upisuje Mješovitu srednju školu, zanimanje Tehničar drumskog saobraćaja. Uz odličan uspjeh ( 5, 00) i primjerno vladanje, kroz cijelo srednjoškolsko obrazovanje aktivno je učestvovala na školskim i kantonalnim takmičenjima na kojima je ostvarila zapažene rezultate. Lejla od svoje sedme godine trenira različite sportove: ples, karate, gimnastiku i rukomet. Ipak, najuspješnija je u rukometu, dvije godine je na Rukometnom turniru proglašavana za golmana turnira. Izabrana je za najuspješniju sportistkinju općine Tešanj 2022. godine . Prošla je obuku za planiranje i upravljanje projektima, a učevovala je i u realizaciji vrlo uspješnog projekta Girls Advance Lab. Također, kroz realizaciju različitih projekata bori se za rodnu ravnopravnost u sportu. Predsjednica je Vijeća učenika u našoj školi , bila je inicijator mnogih zanimljivih i kreativnih aktivnosti, radionica i humanitarnih akcija. Lejla je dvije godine učestvovala na Festivalu mira , na kojem je dostojanstveno predstavila svoj grad i školu. Njen hobi je i radioamaterstvo.
Dobitnica je mnogobrojnih priznanja i nagrada iz različitih oblasti. Planira upisati saobraćajni fakultet i u budućnosti raditi ono što voli.
Lejla će u sjećanju profesora i školskih kolega ostati upamćena kao uzorna učenica i svestrana ličnost, spremna da u svakom trenutku pomogne drugima. Ona je oličenje lijepog ponašanja i dobrog prijatelja.

Lejli i njenim roditeljima upućujemo iskrene čestitke ❤️❤️ !!